Van alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer scoort Tunahan Kuzu onder de kiezers het laagst. In het door opiniepeiler Maurice de Hond uitgevoerde onderzoek eindigde de partijleider van de moslimbeweging DENK op de dertiende plaats. Zijn rivaal Geert Wilders werd twaalfde. Klaas Dijkhoff (VVD) krijgt het meeste vertrouwen.

Ook op de tweede en derde plek staan fractievoorzitters van regeringspartijen: Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Sybrand Buma (CDA). Volgens De Hond is het ‘vrij ongewoon’ dat fractievoorzitters van regeringspartijen zo hoog scoren. Alleen Alexander Pechtold van regeringspartij D66 scoort laag met een negende plek.

Het viel De Hond verder op dat Lilian Marijnissen onder kiezers van FVD, PVV en 50PLUS beter scoort dan haar collega-fractievoorzitter Jesse Klaver. Verder doen Henk Krol van 50PLUS en Thierry Baudet (FVD) het relatief goed onder de CDA-kiezers. De positie van Baudet is onder kiezers van regeringspartijen beter dan die van PVV’er Geert Wilders. Baudet (elfde) en Wilders (twaalfde) staan in de onderste regionen van de lijst.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: ANP