In een onderzoek naar een woningoverval die plaatsvond op zaterdag 27 januari van dit jaar, zijn deze week twee mannen gearresteerd. Het duo lijkt verantwoordelijk voor de overval op een vrouw van 27 jaar in haar huis op de Wapenstraat in Rotterdam Zuid. Eén van de daders richtte toen zijn vuurwapen op de negenjarige dochter van de vrouw.

De vrouw was die zaterdagochtend in gezelschap van drie vrienden, haar dochters lagen boven te slapen. De drie overvallers drongen die vroege ochtend haar woning binnen door het intrappen van de voordeur terwijl ze riepen: “politie, politie!” De vrouw en haar vrienden werden met een vuurwapen bedreigd en moesten op de grond gaan liggen.

De overvallers doorzochten de woning en bedreigden de 9-jarige dochter met een vuurwapen. Uiteindelijk vertrokken de drie daders met sieraden, drie jassen, een paar telefoons en wat contant geld.

Een maandenlang onderzoek leidde naar twee verdachten. Een 27-jarige verdachte werd maandag aangehouden in Groningen. Een dag later hielden agenten de tweede verdachte (25) verdachte aan in Den Haag.

Het duo zit nu vast. De recherche gaat verder met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter