Twee treffers Elayis Tavsan niet genoeg

1 December 2018, 21:40 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Ondanks de twee treffers van Elayis Tavsan en het feit dat de belofteploeg van Sparta de rust inging met een voorsprong (1-2), kon het een gelijkspel (2-2) bij hekkensluiter VVSB niet voorkomen.

Het team van trainer Jeroen Rijsdijk begon matig aan het duel en kwam al na één minuut op achterstand door VVSB-aanvaller Tommy Bekooy (1-0). Na deze tegenvaller pakten de beloften van Sparta het initiatief en bogen de achterstand binnen vijf minuten om tot een 2-1 voorsprong. Elayis Tavsan, die de vorige twee competitieduels van Jong Sparta ook al trefzeker was, was verantwoordelijk voor beide Spartaanse treffers.

Na rust waren er in het eerste half uur enkele goede kansen voor beide ploegen, maar ze werden niet verzilverd. Tot de gelijkmaker na 75 minuten (2-2) na een aanval over links en een inzet van dichtbij Jong Sparta-doelman Michael Fabrie te machtig was. In de slotfase gingen beide ploegen nog vol voor de volle winst, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met één punt.
Door het gelijke spel tegen VVSB behoudt Jong Sparta de tweede plek in de tweede divisie en blijft de ploeg al tien wedstrijden op rij ongeslagen.