3 Evenementen die je niet wil missen!

mainImage
3 Evenementen die je niet wil missen!

De komende maanden viert Rotterdam de winter met drie bijzondere evenementen voor jong en oud. Ervaar deze wintermaanden bijvoorbeeld de magie van horror- tot fantasy in Petit Palais filmloods.

Of vier de kerst met burgemeester Aboutaleb en Lee Towers op het Stadhuisplein en laat je verrassen in het prachtige stadhuis. Tot slot is er Vuur & Vlam, een nieuw en stoer festival.

Petit Palais Filmloods
Tot en met 14 december staat er op het Schouwburgplein een magische, warme filmloods. De filmloods verhuist vervolgens van 21 december t/m 20 januari 2019 naar een plek naast de Markthal. In samenwerking met Pleinbioscoop Rotterdam draait er in de loods een een divers filmaanbod, voor volwassenen en voor de kleintjes. Van winterse klassiekers, van horror tot fantasy en van bad romance tot superhelden.

Naast het filmprogramma nodigen de organisatoren je uit om mee te doen aan proeverijen en masterclasses rondom de feestdagen. In het kinderatelier kunnen kinderen voor of na de film een pannenkoek versieren en naar hartenlust knutselen.

Ontsteking lichtjes kerstboom
Op 7 december ontsteekt burgemeester Aboutaleb traditiegetrouw tussen 17.00-18.00 uur de lichtjes van de kerstboom. Een kinderkoor van driehonderd Rotterdamse kinderen (samengebracht door ZangExpress) zingt daarbij winterse liedjes. Dit jaar met special guest stadsicoon Lee Towers. De kerstboom staat dit jaar op het Stadhuisplein vanwege de werkzaamheden op de Coolsingel. Je kunt bij metrostation Stadhuis uitstappen.

Open stadhuis
Na de feestelijke ontsteking van de lichtjes van de kerstboom opent het stadhuis de deuren voor het publiek. Tussen 18.00-22.30 uur kun je op 7 december de indrukwekkende ruimtes in het gebouw ontdekken. Schrijf u in voor de verschillende tours met de bodes of laat u verrassen! Waag een dansje in de Burgerzaal tijdens de Silent Disco of laat u meevoeren tijdens speciale orgelconcerten. Met Rotterdamse partijen als Codarts, Dave’s Wintervarieté en het HipHopHuis is er een breed programma voor jong en oud.

Vuur & Vlam
Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 januari 2019 viert Vuur & Vlam op hartverwarmende wijze de start van het nieuwe jaar. Met vuurshows, installaties en (straat)theater. Vuur & Vlam is een evenement voor jong en oud: ‘Stoer, rauw en spannend, maar ook warm en grootstedelijk.’


Foto: Digitaal Dagblad