Beste shorts van 2018 te zien in Rotterdam

mainImage
Beste shorts van 2018 te zien in Rotterdam

Kino vertoont dinsdagavond om 19.15 uur de zeven beste Nederlandse short films van 2018. Een vakjury bestaande uit onder meer Rutger Hauer, Willeke van Ammelrooy en Eddy Terstall stelde de bijzondere selectie samen in opdracht van Shortcutz, hét platform voor de Nederlandse korte film. Het aanwezige publiek kan stemmen voor de jaarlijkse publieksprijs.

De vertoning heeft een lokaal tintje, omdat de film Hitchcock Hitchcock van het Rotterdamse regieduo Kuba Szutkowski en Edgar Kapp, deel uitmaakt van de selectie. In deze dark comedy komt een winkeleigenaar (Zouhair Mtazi) in de problemen, wanneer een klant (Rienus Krul) ontdekt dat hij zojuist zijn moeder van de trap heeft geduwd. De film won eerder al de publieksprijs tijdens het 48 Hour Film Project Rotterdam.

De zeven geselecteerde titels zijn: Bullet Time (Animatie, Frodo Kuipers), Sjaaks vrouw is dood (Fictie, Eva Zanen), Meisje met een missie (Docu, Heleen d'Haens), Otherland (Experimenteel, Jan Pieter Tuinstra), Vlam (Live Action, Dominique Grimberg), Happy Newyear (Live Action, Brandon Grötzinger) en dus Hitchcock Hitchcock.

Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen aan twee van de regisseurs, Edgar Kapp en Frodo Kuipers, die in de zaal aanwezig zijn. De Q&A staat onder leiding van Hans Groenendijk. De screening is een initiatief van Film Platform Rotterdam. Deze stichting ondersteunt Rotterdamse filmmakers en zet zich in voor ontmoetingen en kennisdeling in de lokale filmsector.


Foto: Digitaal Dagblad