Capelle krijgt eigen Stadsfeest

mainImage
Capelle krijgt eigen Stadsfeest

Capellenaren zijn op zaterdag 22 september van harte uitgenodigd bij de CentrumXpeditie en CapelleBruijst, het Capelse stadsfeest. Deze twee evenementen zijn de ingrediënten voor een fantastische dag met allerlei activiteiten en bijzondere optredens van lokale en nationale artiesten. Op de gemeentewerf is een mini-attractiepark voor kinderen. De toegang is gratis.

Op vijf locaties langs de IJssel kunnen liefhebbers van allerlei muziekstijlen hun hart ophalen. Optredens zijn er bij het Slotpark (licht klassiek), Vuykpark (fusion), Van Cappellenhuis (individuele klassieke bijdragen) en ’t Hooghe water (Blues). Voor kinderen is er een groot spektakel op de gemeentewerf met een mini-attractiepark, optredens en workshops. Jongeren hoeven zich niet te vervelen op zaterdagavond. Zij kunnen terecht in CAPSLOC voor een spetterend feest. De feestelijke dag wordt afgesloten met top-optredens van lokale en nationale artiesten. Op het parkeerterrein bij het gemeentehuis zijn er tussen 19.00 uur en 23.15 uur fantastische optredens van Marvin Dee, DJ Menno de Boer (bekend van radio 538), Kimberly en Jenny Lena (bekend van TVOH), Re-Play en Fab Morvan (Milli Vanilli).

Wethouder Harriët Westerdijk (cultuur): “Ik kijk erg uit naar CapelleBruijst. Eén groot feest voor alle Capellenaren. Dat stond al langer op het verlanglijstje van Capellenaren. En er is alle reden voor een feestje: we hebben een mooie stad, waar het fijn wonen is en waar we naar elkaar omkijken. Daar mogen we trots op zijn en dat mogen we vieren. Met CapelleBruijst zorgen we voor levendigheid in het centrum en langs de IJssel, voor verbondenheid tussen Capellenaren en verbondenheid met de stad.”

Tegelijk met CapelleBruijst is de CentrumXpeditie. In het Vuykpark kunnen Capellenaren terecht voor informatie over de centrumontwikkelingen en daarover met medewerkers van de gemeente in gesprek gaan. Op het Stadsplein wordt om 13.00 uur begonnen met de sloop van het voormalige Rabobank-gebouw. Daar zijn ook activiteiten voor kinderen.

In 2015 is besloten om vier opeenvolgende jaren de CentrumXpeditie te organiseren. Op die manier kunnen ontwikkelingen binnen de gebiedsvisie Centraal Capelle jaarlijks van begin tot eind worden gevolgd op de betreffende locatie. In de cultuurnota ‘Verrassend divers’ die door de Capelse gemeenteraad werd vastgesteld in december 2017, is besloten om eenmalig een stadsfeest te organiseren. Zo’n evenement draagt bij aan levendigheid in de stad en bevordert ontmoeting tussen Capellenaren.


Foto: Digitaal Dagblad