Tip 3: Dagblad010 probeert uit: Old Town

mainImage
Tip 3: Dagblad010 probeert uit: Old Town

Op de hoek van de Korte Hoogstraat is restaurant Old Town te vinden. Je kan er terecht voor een snelle hap maar ook voor een uitgebreide maaltijd. Ze noemen zichzelf een ‘Aziatisch fast food restaurant’, die is gespecialiseerd in Maleisische en Kantonese gerechten. Een combinatie die je wellicht niet zo snel verwacht, maar die toch goed bij elkaar past. Er wordt gefluisterd dat de eigenaren familie zijn van de gerenommeerde zaak Asian Glories. Dus de verwachtingen zijn hoog!

De menukaart is veelzijdig en bestaat vooral uit wat kleine hapjes. Leuk dus om samen te delen. Denk aan soepen (wantan), gestoomde en gefrituurde dimsum (hoofdzakelijk met garnalen), satéetjes en noedels. Wij kiezen voor een aantal verschillende gestoomde en gefrituurde noedels, saté en Indiase pannenkoeken met curry. Binnen mum van tijd staat het op tafel. De smaak is heerlijk, authentiek en echt vers.

De inrichting van het restaurant is niet veel bijzonders. Wat simpele tafeltjes en tl-lichten. Maar je weet wat er wordt gezegd over restaurants in Azië waar tl-licht brandt: daar eet je het beste, want je ziet dan wat je eet. Ook hier gaat dat zeker op.

Beeldrecht: Marlies aan het woord.

 


| Foto: Digitaal Dagblad