Dagblad010 test Viskantine aan de Cool

mainImage
Dagblad010 test Viskantine aan de Cool

Wat is er Rotterdamser dan aan het water genieten van een heerlijk visje? Vanaf de kade kijkend naar de voorbijvarende boten, de stralen van de ondergaande zon op je gezicht, je voeten in het zand en de zomerse geur van gegrilde vis... Wellicht dat je dat dit alleen mogelijk was bij A La Plancha, maar ook De Machinist heeft zo’n prachtig plekje waar genoten kan worden van een heerlijk visje. Op een warme avond probeerde Marlies van Noppen van Dagblad010 Viskantine aan de Cool uit.

Er kan niet gereserveerd worden, maar wel aanschuiven of wachten op een plekje. Wij hebben geluk en mogen gelijk aanschuiven aan een van de lange tafels. Mensen die moeten wachten, moeten doorgaans niet langer dan een kwartiertje wachten, er is een goede doorloop.

Het concept is dat shared dining, dus meerdere gerechtjes bestellen. Van kleine gerechtjes als olijven en amandelen, tot heerlijke dagverse visgerechten als kokkels, pulpo (octopus), gestoomde makreel en dorade. Als sidedish kan gekozen worden voor onder andere een auberginesalade, groene asperges en artisjok.

Alle gerechtjes staan snel op tafel en worden met een grote glimlach door de serveersters gebracht. Bij het afrekenen krijg je nóg een visje, maar dan van drop.

De Viskantine aan de Cool is bij mooi weer vanaf 17:00 uur geopend. Op de Facebookpagina geven ze aan of ze wel of niet zijn geopend.


| Foto: Digitaal Dagblad