Fabeltjeskrant, film in LantarenVenster

mainImage
Fabeltjeskrant, film in LantarenVenster

Na vijftig jaar zijn de verhalen van Meneer de Uil terug in een gloednieuwe film. Op zondag 16 december zijn twee feestelijke voorpremières van 'De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos Spelen' in LantarenVenster.

De televisieserie Fabeltjeskrant was een groot internationaal succes en de rechten zijn verkocht aan meer dan 40 landen wereldwijd. Met een nieuwe film en een overzichtstentoonstelling is de Fabeltjeskrant terug van weggeweest. Volg de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever tijdens hun strijd in de Grote Dierenbos-spelen.

Neem een kijkje in de Rotterdamse ontstaansgeschiedenis van de Fabeltjeskrant verteld aan de hand van historische verhalen van een club Rotterdamse vrienden in oorlogstijd. Je kunt ook kennismaken met de 45 originele poppen. Jonge bezoekers kunnen hun eigen dierenmasker knutselen in LantarenVenster of aan de slag gaan in de werkplaats van Ed & Willem Bever in LP2 op de speciale Fabeltjeskrantdag.

Rotterdamse trots
Dat de serie haar oorsprong kent in Rotterdam is maar weinigen bekend. Leen Valkenier, de schrijver van de Fabeltjeskrant, groeide op in tuindorp Vreewijk en baseerde veel van de karakters uit de serie op zijn buurtgenoten en vrienden. Onder andere Juffrouw Ooievaar, Mijnheer de Uil, de gebroeders Bever en Truus de Mier waren ras-Rotterdammers. De tweede is nog in leven, in de persoon van Jan Straaijer. Ook hun verhaal wordt verteld in de tentoonstelling.

De voorpremière van de film is op 16 december om 10.30 en 16.30 uur, verwacht vanaf 19 december. Kaarten kosten €9,50. Combiticket Fabeltjeskrantdag: voorpremière film en tentoonstelling: volwassene 22,50 en kinderen 15 euro.

De tentoonstelling is geopend tot en met 6 januari op woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur.


Foto: Digitaal Dagblad