Januari start met wielerspektakel in Ahoy

mainImage
Januari start met wielerspektakel in Ahoy

Met meer dan 60 kilometer per uur tot soms zelfs 80 vliegen de renners over de baan in de Ahoy Arena, tijdens de Wooning Zesdaagse begin januari. Het evenement staat garant voor felle wielerstrijd. Met van de weg bekende renners als Niki Terpstra tot pistiers pur sang als Kenny de Ketele. Er verschijnen veel kampioenen aan de start en samen met de Nederlandse sprinttop gaan ze op jacht naar het baanrecord. Op de ringen achter de tribunes zijn wielerstands voor de liefhebbers.

De wedstrijden bestaan uit duuronderdelen als koppel-, afval-, derny- en puntenkoersen voor de elite, de Hart van Holland Cup voor talentvolle koppels onder 23 jaar en een apart sprinttoernooi, dat als 'interland' wordt verreden.

Eerbetoon
Op zaterdag 5 januari is er een eerbetoon aan speaker Kees Maas die voor het laatst bij een officiële internationale wedstrijd te horen is. De Brabander, die in zijn meer dan vijftig jaar durende carrière uitgroeide tot de stem van de vaderlandse wielersport, neemt afscheid in Ahoy, het sportpaleis waar zijn indrukwekkende loopbaan ooit begon.

Het wielerspektakel vindt plaats van 3 tot en met 8 januari.


Foto: Digitaal Dagblad