Dagblad010 | Komend weekend: Ketels aan de Kade

Komend weekend: Ketels aan de Kade

mainImage
Komend weekend: Ketels aan de Kade

Historisch Delfshaven vormt komend weekend het decor van Ketels aan de Kade. Een culinair festival waar het stadsverleden tot leven komt. Bezoekers kunnen de historie letterlijk proeven.

Het festival staat dit jaar in het teken van het Rotterdamse specerijverleden. Een breed thema met onderwerpen als koffie en thee, cacao, specerij-pakhuizen, en gerechten met specerijen uit Indië. Rond dit thema zijn er workshops, exposities en oude ambachten: workshop Indisch koken, VOC technieken van Werf de Delft, het Rotterdamse verleden van Van Nelle, of een bezoek aan het VOC depot in Delfshaven.

De openluchtherberg op het koockplein (Piet Heynplein) gaat op zaterdagavond open, met een (dorps)feest. Altijd al eens in een herberg willen eten? Bezoekers kunnen ambachtelijke ‘Ketelkost’ proeven, onder het genot van een kroes, verhalenvertellers, en troubadours. Ook is er een Delfshaven meezingavond met Oud-Rotterdamsche levensliederen, met onder andere Joris Lutz, de Bombitas, De gezelligheidsvereniging, Pierre van Duyl, Pierre van Duyl, Ray Co, Pelgrim Brassband, Jack Kerklaan.

Op de Stad & Streekmarckt vindt de bezoeker kraampjes waar de stadsregio haar ambachtelijke waren presenteert. Daarnaast is er een openluchtherberg op het koockplein, waar de bezoeker kan genieten van traditionele gerechten en dranken. Tijdens Ketels aan de Kade zijn er verder tal van bezichtigingen en activiteiten rondom ons rijke 'eetverleden', voor jong en oud. Eeuwenoude ambachten, kookdemonstraties, straattheater, middeleeuwse troubadours, exposities en proeverijen. Met optredens van onder andere het Shantykoor, Woes Ploum & Drummer met Gevoel, Met Zak & As, Jos Valster en Joris Lutz.

Onder het toeziend oog van Piet Heyn kunnen kinderen meedoen aan maritieme activiteiten of een ritje maken met de historische paardentram. Het festival is gratis toegankelijk.


Foto: Digitaal Dagblad