Met robot op avontuur door Maritiem Museum

mainImage
Met robot op avontuur door Maritiem Museum

Bezoekers van het Maritiem Museum Rotterdam kunnen in de kerstvakantie oog in oog komen te staan met een echte robot. Het museum staat nog tot en met 6 januari namelijk in het teken van ontdekkingsreizen en er is dagelijks een speciale familie-rondleiding door een slimme robot.

Bezoekers ontdekken welke eigenschappen ze nodig hebben om een ontdekkingsreiziger te worden in ‘Expeditie Knappe Koppen’ met astronaut André Kuipers. Maar ze kunnen de wereld ook op andere manieren ontdekken: bijvoorbeeld vanuit een luie dekstoel op een cruiseschip in ‘Zeekastelen’. Er zijn verschillende themaworkshops te volgen en iedere dag vindt de robot-rondleiding plaats, vanaf 14.00 uur. Deze tour duurt veertig minuten.

Bij een workshop op 27 december en 4 januari leren kinderen een landkaart tekenen. In de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie bestond het fototoestel nog niet. Wie op reis een nieuwe plant, een onbekend dier of iets anders tegen kwam, moest het heel precies natekenen. Ook zee- en landkaarten werden met de hand getekend. De cartografen tekenden wat ze zagen, maar gebruikten ook hun fantasie. Welke vorm krijgt het land? Zijn er vulkanen of bijzondere dieren?

Op 28 december, 2 en 3 januari maken kinderen, bij een andere workshop, hun eigen verrekijker of fototoestel. Dat zijn belangrijke apparaten voor moderne ontdekkingsreizigers. Als de verrekijker of het fototoestel af is, kunnen de kinderen op ontdekkingstocht gaan door het museum en de museumhaven.

 


| Foto: Digitaal Dagblad