Ook winterse activiteiten in FutureLand

mainImage
Ook winterse activiteiten in FutureLand

Er is veel te doen deze winter in FutureLand: je kan mee met een lichtjestour of op fossielenexpeditie, een VR bril op in het interactieve informatiecentrum en de kinderen kunnen in workshops of de kidsquiz alles ontdekken over de haven.

Lichtjestours
Tijdens de korte winterdagen kun je in het donker langs de moderne terminals van Maasvlakte 2. Dankzij de sprankelende verlichting wordt de Rotterdamse haven ook wel de grootste kerstboom van Nederland genoemd. Bewonder aan boord van de FutureLand Ferry het spannende spel van donker en licht en verwonder je over de talloze lichtjes. Een voorlichter vertelt wetenswaardigheden over wat je ziet, of wat door duisternis juist aan het zicht onttrokken is. De FutureLand Ferry vertrekt om 17 uur en de tocht duurt ca.1,5 uur. Tijdens de rondvaart kun je gebruik maken van een maaltijd. Reserveer de lichtjestour via www.futureland.nl.

Kinderworkshop
Met de haven als inspiratiebron kunnen kinderen met verschillende materialen aan de slag om een kijkdoos te maken in de vorm van een container. Kosten zijn 2 euro per workshop. Materiaal en begeleiding door een kunstdocente zijn inbegrepen. Aanschuiven kan op elk gewenst moment, reserveren is niet nodig.

Kidsquiz
Kinderen kunnen met hun ouders/begeleiders deelnemen aan een presentatie met film en quiz. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de kinderrondleiding is gratis, reserveren is niet nodig.

Fossielenexpeditie
Onder leiding van een ervaren fossielenspeurder is op 16, 26 en 30 december en 6 januari een expeditie. Op het Maasvlaktestrand krijgt de deelnemer uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten, zoals gefossiliseerde hyenakeutels, mammoetbotten, of woelmuiskiesjes. De strandexpedities duren circa 135 minuten. Voor meer informatie en reserveren: www.futureland.nl.

Tentoonstelling Nieuwe Waterweg – Van diep naar dieper
In maart 2018 is het officiële startsein gegeven voor de verdieping van de Nieuwe Waterweg en de Botlek. Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam hebben de handen ineen geslagen zodat ook zeeschepen met een diepgang van 15 meter de Botlekhaven kunnen bereiken. Hierdoor kan tot 50% meer lading worden vervoerd. Dit is goed voor de concurrentiepositie van Rotterdam. Het project omvat de verdieping van de Botlek en - over een traject van 25 kilometer - de verdieping van de Nieuwe Waterweg, Het Scheur en de Nieuwe Maas. Bezoekers van FutureLand komen alles te weten over dit omvangrijke project in de tentoonstelling ‘Van diep naar dieper’. Middenin de haven ervaren zij aan den lijve wat erbij komt kijken wanneer 5 miljoen kuub baggerspecie vrijkomt bij de grootschalige verdieping.

Reis door 100 jaar havenontwikkeling
Elke zondag (ook in de kerstvakantie op 23 en 30 december) vertrekt een touringcar vanaf het busplatform op Rotterdam CS en het Willemsplein aan de voet van de Erasmusbrug dwars door de haven naar informatiecentrum FutureLand. Onderweg komt de haven tot leven en zie je de havengebieden met verschillende vormen van industrie. Midden in de ontwikkeling van het jongste havengebied biedt het interactieve informatiecentrum uitzicht op de modernste containerterminals in bedrijf. Vanuit FutureLand maak je een uitgebreide rondvaart van anderhalf uur. Aan boord vertelt een deskundige voorlichter uitgebreid over de modernste haven ter wereld. Reserveer via 010-275 99 88 of reserveringen@spido.nl.

De activiteiten vinden plaats tot en met 6 januari.


Foto: Digitaal Dagblad