Succesmusical The Color Purple in Luxor

mainImage
Succesmusical The Color Purple in Luxor

Succesmusical The Color Purple in Luxor

Musical The Color Purple is voor het eerst in Nederland te zien en reist na een succesvolle periode in Amsterdam langs 16 theaters in Nederland en doet hierbij ook het Luxor Theater in Rotterdam aan.

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Gedrieën staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.

Het boek The Color Purple van Alice Walker won in 1983 de prestigieuze Pulitzer Prize. Regisseur Steven Spielberg zag zijn kans schoon en verfilmde vlak daarna de bestseller met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen. In 2005 zag The Color Purple het licht als musical op Broadway.

The Color Purple is van donderdag 1 tot en met zondag 4 november te zien in het Nieuwe Luxor Theater. Kaarten vanaf €24,50 zijn via de website van het Luxor Theater te koop.

Beeldrecht: Luxor Theater / Bob Bronshoff


| Foto: Digitaal Dagblad