Theatrale bustour naar expo Fabeltjeskrant

mainImage
Theatrale bustour naar expo Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant bestaat 50 jaar. De roots van dit populaire en legendarische kinderprogramma liggen in het Rotterdamse Vreewijk. Schrijver Leen Valkenier bedacht de serie in die wijk, en baseerde de Fabeltjesdieren op zijn Vreewijkse buurtgenoten.

Sinds 29 september is de tentoonstelling over (het ontstaan van) Fabeltjesland te bezoeken in LP2 op de Wilhelminapier. Daarom heeft Walhalla besloten om vanaf die plek een vrolijke bustour te organiseren die bol staat van theater en muziek, genaamd Echt Waar?!?

Echt Waar?!? is een hilarische theaterbeleving van de oer-Rotterdamse theatermakers Gerard Olthaar en Sjaak Hartog. In een gezellige, oude RET-bus én in het prettige gezelschap van twee Vreewijkse broers (groot fan van de Fabeltjeskrant) wordt er naar de bakermat van Fabeltjesland gereden. Al rijdend en wandelend wordt er kennis gemaakt met het Vreewijk van vroeger en nu, gezien door de ogen van de broers. Op zoek naar hun roots ontdekken ze – naast een groot familiegeheim – dat de tijd in Vreewijk niet heeft stilgestaan. Want ook deze wijk heeft te kampen met nieuwe, hedendaagse problemen en nieuwe bewoners, die het gesprek van de dag bepalen. Hoe zouden de Fabeltjesland figuren daarmee omgaan en wat zou er nu in de Fabeltjeskrant staan?

In de maand oktober kan er op diverse data en tijden in worden gestapt. Tickets zijn te koop via www.theaterwalhalla.nl.


Foto: Digitaal Dagblad