Tip 1: Dutch Sustainable Fashion

mainImage
Tip 1: Dutch Sustainable Fashion

Tijdens de vijfde editie van de Dutch Sustainable Fashion Week, nog tot en met 14 oktober, wordt dit jaar ook in Rotterdam een aantal bijzondere evenementen georganiseerd om duurzame mode op de kaart te zetten.

Tijdens deze tien dagen worden door heel Nederland in samenwerking met diverse gemeenten, scholen, winkels en instanties onder andere catwalk shows, festiviteiten, lezingen, winkelroutes, workshops, tentoonstellingen, award-uitreikingen en debatten georganiseerd. Het doel hiervan is om ontwikkelingen, innovaties, designers en retailers een podium te bieden.

In het Rotterdamse programma staat circulaire fashion centraal. Hiermee wordt het hergebruik van materialen binnen de fashion industrie onder de aandacht gebracht.

Zo organiseren de ondernemers van Awearness Kollektif en Tiny Temple op zondag 7 oktober aan de Vijverhofstraat 15 een Sustainable showroom en kledingswap. Tijdens dit event nodigen zij diverse lokale vintage winkels uit om een greep uit hun collecties te tonen. Bezoekers krijgen zo een flinke lading inspiratie voor hun eigen duurzame garderobe. Daarnaast wordt er een kledingswap georganiseerd, waar bezoekers de overbodige items uit hen kledingkast gratis kunnen ruilen voor een ‘nieuwe outfit’.

Bij Studium Generale en Erasmus Sustainability Hub kan er op maandag 8 oktober nagedacht worden over het shopgedrag, door middel van het vertonen van een de documentaire the True Cost in het Erasmus paviljoen. Deze documentaire brengt de donkere kant van de fashion industrie in beeld en laat de patronen van overconsumptie, marketing trucs en massaproductie zien.

Daarnaast is er een shop route opgesteld die bezoekers de weg wijst naar duurzame winkels in Rotterdam.

Het volledige Rotterdamse programma is te vinden op www.dsfw.nl en via de facebook pagina van de DSFW.


Foto: Digitaal Dagblad