Tip 1: Illusionist Victor Mids in Kunsthal

mainImage
Tip 1: Illusionist Victor Mids in Kunsthal

De Kunsthal staat op zaterdag 17 en zondag 18 november het hele weekend in het teken van ruimte, beweging en licht tijdens ‘Kunsthallucinaties’. De tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’ draait om de illusie van het zien of het juist niet zien.

Het programma biedt op zaterdag onder meer een opvoering van werk van componist Györgi Ligeti door het Doelen Ensemble, een lezing over kinetische kunst door kunsthistoricus Patricia Huisman en een rondleiding en lezing door professor Tjeerd Faber van Het Oogziekenhuis Rotterdam Rotterdam. Tijdens zijn rondleiding door Actie <-> Reactie leer je hoe door kinetische kunst het oog in de maling wordt genomen. Ook een optreden door een Mongoolse keelzanger en een workshop 'object handling' staan op het programma.

Op zondag is het KunsthalFAMILIEdag met speciale activiteiten voor kinderen en families. Ontdek met de Kijk&Doe-tocht alles over kinetische kunst in de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie’ en ga zelf aan de slag tijdens workshops in het ‘Mad Science Lab’. De bekende illusionist Victor Mids van het populaire programma ‘Mindf*ck opent de dag met zijn spectaculaire Neuromagic Show. Pepijn Gunneweg, bekend van de BZT Show en Het Klokhuis, presenteert een bijzondere editie van de ‘Waarom? Daarom! Quiz’ en iedereen kan meebouwen aan de allergrootste mobile van Nederland.

Meer informatie is te vinden op www.kunsthal.nl/kunsthallucinaties.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad