Tip 1: Laurenskerk jarig: Drie muzikale giganten in concert

mainImage
Tip 1: Laurenskerk jarig: Drie muzikale giganten in concert

In de jarige Laurenskerk ontmoeten drie muzikale giganten, Eric Vloeimans, Hayo Boerema en Greetje Bijma, elkaar ‘in concert’ op woensdag 17 oktober. Nooit eerder stonden deze musici tegelijk op hetzelfde podium. Op improvisatiegebied hebben ze alle drie hun sporen ruimschoots verdiend al zijn ze alle drie zijn ze niet eenvoudig in een hokje te plaatsen.

Zo is trompettist Eric Vloeimans voortdurend op zoek naar nieuwe invalshoeken en impulsen en beweegt zich net zo makkelijk op het terrein van onder andere klassieke muziek, jazz, gipsy, fado en Laurensorganist Hayo Boerema begeleidt de kerkdiensten op zondag, speelt de fraaiste concerten in binnen- en buitenland, improviseert als de beste, maar schroomt er niet voor om Queen of andere poplegendes op het grootste orgel van Nederland te laten klinken.

Greetje Bijma is jazzzangeres en stemkunstenaar. Als voormalig prijswinnaar van de Boy Edgar Prijs is zij niet mee weg te denken van de Nederlandse podia. Als stemkunstenaar voegde zij een extra dimensie aan haar rijke carrière toe.

Dit extra concert in de serie Orgel & Festival vindt plaats in het kader van de viering ‘50 jaar wederopbouw Laurenskerk’ op woensdag 17 oktober om 20.00 uur. De toegang kost € 13 ,- (€ 10 tot en met 26 jaar en CJP). Reserveren kan via www.laurenskerkrotterdam.nl/orgel-en-festival/


Foto: Digitaal Dagblad