Dagblad010 | Tip 1: Expositie Hugo Claus Kunsthal

Tip 1: Expositie Hugo Claus Kunsthal

mainImage
Tip 1: Expositie Hugo Claus Kunsthal

Met de tentoonstelling ‘Hugo Claus, Con amore’ toont de Kunsthal, tien jaar na zijn dood, de Belgische grootmeester Hugo Claus in al zijn facetten: dichter, schrijver, schilder, theatermaker, filmregisseur, sociaal bewogen kunstenaar en ‘listig spelletjesspeler’. De tentoonstelling is samengesteld door filmmaker, auteur en bewonderaar Marc Didden en schetst een eigenzinnig en zeer persoonlijk portret.

Te zien zijn originele handschriften, foto’s, film- en geluidsfragmenten, beeldende kunst, manuscripten, dichtbundels en boeken, waaronder een aantal unieke objecten die zelden getoond zijn. Naast een selectie schilderijen en schetsen van Hugo Claus omvat de tentoonstelling ook werken van kunstenaars met wie Claus bevriend was, die hem inspireerden of met wie hij samenwerkte, waaronder Karel Appel, Pierre Corneille, Asger Jorn, James Ensor en Leon Spilliaert.

De opening vindt plaats op vrijdag 7 september om 19.30 uur. De tentoonstelling wordt geopend door Suzanne Holtzer, hoofdredacteur literatuur van De Bezige Bij, met een introductie door Paul Dujardin, kunsthistoricus en directeur-generaal van BOZAR in Brussel.

 


Foto: Digitaal Dagblad