Tip 2: LantarenVenster in teken van Japan

mainImage
Tip 2: LantarenVenster in teken van Japan

De dertiende editie van het Camera Japan Festival staat weer voor de deur. Ook dit jaar vertoont Camera Japan in LantarenVenster een breed aanbod aan Japanse films: van drama tot documentaires en van komedies tot bloedstollende thrillers. In totaal zullen er veertig films te zien zijn. Omdat het dit jaar om de dertiende editie gaat, staan bijgeloof, mysterie en het bovennatuurlijke centraal.

 

Een greep uit het programma: er zullen vier films van Nakagawa Nobuo worden vertoond op 35mm. Daarnaast staat ook Tokyo Vampire Hotel van gerenommeerd Japans filmmaker Sono Sion op het programma en zal de The Trial van John Williams te zien zijn.

 

Naast films focust Camera Japan zich tevens op andere (beeldende) kunsten, cultuur én eten. Zo zal er een fototentoonstelling te zien zijn van straatfotograaf Victor Borst, is er een Japan Filmbrunch en wordt er voor de jongste bezoekers op de zondag weer een Kids Day georganiseerd. Daarnaast laat een sushi-chef zijn kunsten zien op de Japanse markt, en kan er volop thee en sake worden geproefd.

 

Camera Japan wordt van 27 tot en met 30 september in LantarenVenster georganiseerd.

 


Foto: Digitaal Dagblad