Tip 3: De week van het Echt Rotterdams Erfgoed

mainImage
Tip 3: De week van het Echt Rotterdams Erfgoed

Echt Rotterdams Erfgoed (ERE) is een uniek programma waarbij Museum Rotterdam samen met Rotterdammers nieuw en actief erfgoed ontdekt en presenteert. Om iedereen kennis te laten maken met dit programma, organiseert Museum Rotterdam van 28 september tot en met 6 oktober de week van het Echt Rotterdams Erfgoed. Tijdens deze week kunnen alle Rotterdammers (en niet Rotterdammers) de actieve collectie van Museum Rotterdam zien, horen, proeven en beleven op diverse locaties in de stad.

 

Zo kunnen de voetbalkunsten van Soufiane Touzani worden bewonderd tijdens een spectaculaire freestyle show, kan er aangeschoven worden bij het Verhalencafé XL, kan men geïnspireerd worden door de (levens)verhalen van Rotterdammers of verrast worden door een spetterend optreden van rapper Winne. Ook kan er deelgenomen worden aan de ERE Workshop en meegevierd worden dat de dogparade Echt Rotterdams Erfgoed is tijdens een dog's dinner waar honden en hun baasjes samen feest vieren.

 

Voordat de activiteiten beginnen, wordt deze week geopend met de boeklancering van Echt Rotterdams Erfgoed, deel 1. Dit boek zal aan een select gezelschap worden gepresenteerd in het museum. Met Echt Rotterdams Erfgoed, deel 1 brengt Museum Rotterdam een ode aan de eerste 55 doorzetters, aanpakkers en verbinders die het ERE keurmerk hebben ontvangen. Burgemeester Aboutaleb zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

 

Het hele programma kan bekeken worden via https://museumrotterdam.nl/ontdek/categorie/week-van-het-echt-rotterdams-erfgoed


Foto: Digitaal Dagblad