Tip 3: Gezond eten: Healthybar Maideh

mainImage
Tip 3: Gezond eten: Healthybar Maideh

Healthybar Maideh is ontstaan vanuit passie voor vers en gezond eten en behoefte aan variatie in culinaire Healthy fastfood. Eigenaresse Maideh Pourmanaf staat voor vers, gezonde maaltijdsalades, smoothies, wraps en vitamine shotjes.

Het menu is samengesteld in samenspraak met een chefkok. Er wordt gewerkt met seizoensproducten, waardoor er ook elk seizoen andere producten op de kaart zullen staan. Zo staat er in de herfst en winter bijvoorbeeld ook soep op de menukaart.

Het concept van een Healthybar is ontstaan omdat Maideh te weinig variatie zag in healthy fastfood restaurants in Rotterdam. “Ik leef mijn hele leven al gezond. Ik sport heel fanatiek, ben gek op eten, maar verantwoord eten vind ik veel belangrijker. Op een dag dat ik klaar was met sporten en geen zin had om te koken, zocht ik specifiek naar afhaalrestaurants in Rotterdam dat verse en gezonde maaltijd aanboden zonder dat ik achteraf daar spijt van kreeg. Maar tot mijn grote verbazing had ik niet heel veel keus. Toen kwam ik op het idee om een Healthybar te starten.”

Het hele traject heeft ongeveer één jaar lang geduurd, want ook het vinden van de juiste locatie was niet makkelijk. Maar nu zit ze uiteindelijk op een locatie waar zijzelf als Rotterdamse ook heel graag kwam voordat ze deze zaak had. “We zijn begin augustus open gegaan en de reacties zijn lovend en heel erg positief.”

Maideh wil met haar Healthybar laten zien dat vers en gezond eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat je toch lekker kan eten zonder achteraf spijt van te hebben. “Ik hoor heel vaak dat mensen zeggen dat ze vanavond gezond gaan eten, wat overkomt alsof ze dan niet lekker gaan eten. Dat beeld wil ik graag veranderen.”

De menukaart is toegankelijk voor jong en oud. Voor iedereen die van lekker en gezond eten houdt.

Maideh Healthybar is te vinden aan de Pannekoekenstraat 81a.


Foto: Digitaal Dagblad