Tip 3: R'dam en Market Garden

mainImage
Tip 3: R'dam en Market Garden

Museum Rotterdam organiseert een lezing over het mislukken van Market Garden.

Op 17 september 1944 begint operatie Market Garden, een van de grootste luchtlandingsoperaties uit de geschiedenis. Op 26 september blijkt deze poging om nog in 1944 de oorlog te beslissen een brug te ver te zijn geweest. De mislukking heeft grote gevolgen voor Nederland boven de rivieren. De bevrijding van dit deel van het land en dus ook Rotterdam, laat nog ruim 7 maanden op zich wachten.

Deze lezing, die wordt georganiseerd door Museum Rotterdam en wordt verzorgd door militair-historicus Wouter Hagemeijer, bestaat uit twee delen. Hij start met het mislukken van Market Garden en de betekenis daarvan voor het verloop van de oorlog in West-Europa. Na de pauze belicht hij de gevolgen van deze mislukking voor de stad Rotterdam. Hierbij komen zaken als honger, kou, repressie, verzet, razzia's, vernielingen en de hoopgevende voedseldropping aan bod.

De lezing is op zondag 11 november vanaf 14.00 uur gratis bij te wonen. Alleen de entree voor het museum moet worden betaald. Aanmelden via info@museumrotterdam.nl.


Foto: Digitaal Dagblad