Tip 3: Twee nieuwe makers bij Luxor Theater

mainImage
Tip 3: Twee nieuwe makers bij Luxor Theater

Twee Rotterdamse artiesten gaan bij Luxor Theater aan de slag als nieuwe makers. Onlangs afgezwaaid stadsdichter Derek Otte heeft van Fonds Podiumkunsten een ‘nieuwe makers regeling’ ontvangen. Rotterdamse woordkunstenaar Tomáš de Paauw, ofwel Tomashii, ontvangt de subsidieregeling Urban Arts Talent 2018-2020 van Fonds Cultuurparticipatie. Beiden makers gaan bij Luxor werken aan een hun ontwikkeltraject en eindproducten.

Derek is inmiddels een bekend gezicht in Rotterdam. Twee jaar lang was hij als stadsdichter te zien op vele officiële gelegenheden en zijn werk verscheen op veel plekken in de open ruimte. Derek is dichter, schrijft korte verhalen en treedt op als spoken word artiest. Binnen de nieuwe makers regeling gaat hij onderzoeken hoe hij zijn kunst kan verdiepen en verbreden en ‘buiten het papier’ nóg meer kan laten leven. Hiervoor zal hij werken met experts uit verschillende disciplines, om zo tot een avondvullend programma te komen.

Tomáš de Paauw, ofwel Tomashii, is schrijver, artiest en cultureel ondernemer. Hij is oprichter van woordkunstpodium SpraakuhlooS, organiseert het spoken word festival 010 Says it All, was vier jaar verbonden aan Productiehuis Flow en schreef de autobiografische poëziebundel ZwartWittePaauw. Binnen de Urban Arts Talentregeling gaat hij bij Luxor twee jaar lang werken aan zijn schrijf, (theater‑)maak en leiderschap-skills en werken aan zijn eindproducten: een spoken word voorstelling over Bep van Klaveren, een ontwikkelingstraject voor opkomende artiesten en een spoken word bundel.


Foto: Digitaal Dagblad