Wandeling over Rotterdams bombardement

mainImage
Wandeling over Rotterdams bombardement

De Rotterdam Mei 1940 Wandeling vertelt meer over de gevechten en het bombardement in de meidagen van 1940 in Rotterdam. De eerstvolgende wandeling wordt zaterdag gehouden en start om 13.00 uur.

Duitsland valt op 10 mei 1940 ons land binnen tijdens Operation Fall Gelb. Rotterdam wordt onverwacht voor de Nederlandse legerleiding een frontstad. In een unieke actie proberen Duitse parachutisten en luchtlandingstroepen onder leiding van generaal Kurt Student en overste Dietrich von Choltitz de Maasbruggen veilig te stellen om een snelle opmars van het Duitse leger naar regeringscentrum Den Haag mogelijk te maken.

Door de onverwacht taaie weerstand van dienstplichtige soldaten van de Koninklijke Landmacht mislukt dat. Het resultaat is een felle strijd met de Nieuwe Maas als frontlinie. Op 14 mei vragen de Duitse generaals ten einde raad een luchtbombardement aan. De rest is geschiedenis... Wandel mee langs een stuk van de brandgrens, het front langs de Boompjes, de Maasbruggen en het Noordereiland. Loop in de voetsporen van de geschiedenis. Hoor het echte verhaal van de meidagen in het Rotterdam van 1940 (zonder die overdreven mariniersmythe) en zie de stad met andere ogen.

Deelname bedraagt €19,00 inclusief een pauzedrankje. De wandeling duurt circa 3,5 uur.


Foto: Digitaal Dagblad