Zonnig jubileum van Duizel in het Park

7 August 2018, 13:06 uur
Uitgaan
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het afgelopen weekend vierde Duizel in het Park zijn 10-jarige jubileum. In het zonovergoten Vroesenpark bewees het Rotterdamse zomerfestival nog steeds een baken van verhalen en verwondering te zijn. Jong en oud kon drie dagen lang genieten van een wereld vol literatuur, muziek, kunst en theater in alle hoeken en gaten van het park.

De tiende editie was naast terugblik een muzikale blik op de toekomst. Naast de klassiekers van DJ Roccalberti op De Dansvloer werd er een breed pallet aan nieuwe bands en songwriters ten gehore gebracht uit de neo-klassieke en indie-muziek hoek. Jeroen Dirrix, AWKWARD i, Moon Moon Moon, Winterdagen, Pitou en Poppy Ackroyd; alle bands zorgden voor een gepast geluid in de intieme setting van het bos of op het zinderende podium aan het water. Uitblinker op de zaterdag was Nederlands meest gewaardeerde troubadour Lucky Fonz III. Persoonlijk en vol humor bracht hij een innemende set vol dansbare meezingliedjes. In het bos verraste op dezelfde dag LaPiratesse iedereen met een excentrieke mix van muziek en theater. En ook de afsluiter van dit jaar Broken Brass Ensemble zorgde voor voetjes van de vloer.

In de literatuurprogrammering viel het openhartige gesprek tussen Marieke Lucas Rijneveld en interviewer Leo Hogeboom op en was de sprankelende Joke van Leeuwen één van de must-sees van het festival.

Aan de rand van het park zorgde Hoge Fronten / Lieke Benders voor een onverwachte ontmoeting met de voorstelling STIL.de dans. Het spontane duet, tussen man en auto, was ook zichtbaar voor toevallige voorbijgangers en de rest van het park. De Vereniging Natuurmomenten van het locatie-theatercollectief Waterlanders trakteerde het publiek op een dagelijks fluitconcert. Zij waren één van de jubileum-specials en stonden met de voorstelling ook op de allereerste editie in 2009. Een andere verrassing was de tijdmachine van Illustrator Roozeboos. Zij maakte maar liefst 80 bezoekers blij met een handgemaakt kunstwerkje geïnspireerd op dierbare herinneringen.

In het zinderende zomerweekend trok het festival zo’n 7500 bezoekers en vierde het een zeer geslaagde editie van tien jaar Duizel in het Park.