Presentator, acteur en DJ Valerio Zeno is op vrijdag 20 oktober de blikvanger tijdens de tweede editie van het Rotterdams Filmfeest. Het feest in Poppodium Annabel staat in het teken van de opbloeiende Rotterdamse filmsector. Behalve Valerio Zeno zullen ook de Rotterdamse DJ’s Freddie Mercure en Slick draaien.

Het Rotterdams Filmfeest is bedoeld voor iedereen die de Rotterdamse filmsector een warm hart toedraagt of daarin werkzaam is en wordt georganiseerd vanuit de belangenvereniging Film Platform Rotterdam en Poppodium Annabel. De eerste editie trok vorig jaar ruim driehonderd bezoekers.

Valerio Zeno is vooral bekend als televisiepresentator voor BNN en TMF. Ook in de filmwereld is hij een bekend gezicht. Als acteur was hij te zien in onder meer Alles is Liefde, Feuten: het Feestje en de korte film Troubled Soul. Daarnaast maakt hij onderdeel uit van het populaire DJ-duo Phalerieau & Alainde Lon.

Bijzonder onderdeel van het Rotterdams Filmfeest vormt een levensgrote filmwall. Deze zal te zien zijn achter de DJ’s op het podium. Filmmaker Nicole Steendam verzorgt visuele ondersteuning van de muziek door gebruik te maken van beelden van Rotterdam en films die zijn gemaakt in het kader van het 48 Hour Film Project Rotterdam.

De Rotterdamse filmsector werd in 2011 zwaar getroffen door het stopzetten van subsidies via het Rotterdams Film Fonds. Veel filmbedrijven vertrokken, of gingen failliet. Inmiddels bloeit de sector weer op. Veel films, series en commercials weten hun weg naar de Maasstad te vinden. De stad beschikt over mooie filmfestivals, zoals IFFR, de Pleinbioscoop, Roffa mon Amour en het Open Doek Festival. En de stad herbergt het grootste 48 Hour Film Project van Nederland.

De filmsector in Rotterdam bruist dus en dat mag volgens het Film Platform Rotterdam en Poppodium Annabel gevierd worden. Gasten van het Rotterdam Filmfeest kunnen dansen en netwerken van 11.00 tot 05.00 uur, de entree is tot 01.00 uur gratis.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!