Trainer Giovanni van Bronckhorst snapt niet dat veel mensen een beetje raar opkeken van de positieve reacties van hem en zijn spelers na het gelijkspel tegen AS Trencin (1-1) in de derde voorronde van de Europa League. De coach van Feyenoord benadrukte dat zijn ploeg na de nederlaag over twee duels (5-1) voor eigen publiek goed had gespeeld. Hij baalde wel van de vele gemiste kansen.

”Hier kunnen we mee verder”, zei Van Bronckhorst direct nadat zijn ploeg was uitgeschakeld door een club met een begroting van 2 miljoen euro . ”We speelden ook een goede wedstrijd, mag ik dan niet positief zijn?”, vertelde hij vrijdag aan de verzamelde media op het wekelijkse persmoment van Feyenoord. ”Ik ben positief, mijn groep ook. Maar laat het duidelijk zijn dat teleurstelling wel de overhand heeft. Maar ik kan niet meer vragen dan dat de spelers tegen Trencin hebben laten zien. We zijn niet positief dat we er uit zijn, dat moet je wel scheiden.”

Jeremiah St. Juste en Renato Tapia keerden vrijdag terug op het trainingsveld. Van Bronckhorst weet nog niet of zij zondag tegen Excelsior kunnen spelen. Nicolai Jørgensen en Yassin Ayoub zijn voorlopig nog geblesseerd. Eric Botteghin en Jean-Paul Boëtius moeten een schorsing uitzitten omdat ze zondag tegen De Graafschap een rode kaart kregen.

Van Bronckhorst weet niet hoe lang hij Jørgensen nog moet missen. ”Ik hoop binnenkort meer duidelijkheid te hebben over hoe lang het nog gaat duren met zijn blessure. Onze medische staf is hard bezig om hem goed te begeleiden”, zei hij over de Deense WK-ganger.

Print Friendly, PDF & Email