FutureLand – het informatiecentrum van het Havenbedrijf Rotterdam op de Maasvlakte – heeft vandaag de miljoenste bezoeker ontvangen. Lisette Roselaar en haar gezin uit Hellevoetsluis werd daardoor verwelkomd met bloemen en verrast met een exclusief diner op de terminal van buurman Sif Group, met uitzicht op de Prinses Amaliahaven en de terminals van APM Terminals en Rotterdam World Gateway.

Het diner vond plaats in een glazen container te midden van de enorme fundatiepalen voor offshore windturbines die Sif Group op Maasvlakte 2 assembleert.

“We kwamen naar FutureLand voor het terugbrengen van de spreekbeurtbox waarmee onze zoon z’n spreekbeurt heeft gehouden. We waren compleet overdonderd’’, aldus Lisette Roselaar. ‘’We komen hier wel vaker. Maar een etentje op zo een bijzondere plek middenin de haven maak je natuurlijk nooit meer mee. Wel jammer van dit herfstweer.”

Met één miljoen bezoekers in nog geen tien jaar tijd bevestigt FutureLand zijn status als één van de best bezochte uitjes van de Rotterdamse regio. Dat past in het beleid van het Havenbedrijf om omwonenden meer te betrekken bij de haven en ze over de laatste ontwikkelingen in de haven te informeren.

In FutureLand ervaren bezoekers hoe het nieuwste en modernste havengebied van Nederland in zee werd aangelegd en hoe dit gebied inmiddels volop in ontwikkeling is. Daarnaast maken ze kennis met andere actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse haven, zoals de overstap naar hernieuwbare energiebronnen, de aanleg van Offshore Center Rotterdam en binnenkort over de grootschalige verdieping van de Nieuwe Waterweg in een nieuwe, tijdelijke expositie.

Naast de doorlopende, interactieve en aantrekkelijke tentoonstelling beleven bezoekers de haven ook op tal van andere manieren. Bijvoorbeeld met culinaire events, tijdens bijzondere fotografieworkshops en uiteraard gedurende de reguliere en thematische rondritten met de FutureLand Express en rondvaarten met de FutureLand Ferry.

FutureLand werd in 2009 geopend.  Sindsdien ontvangt het informatiecentrum gemiddeld ruim 100.000 bezoekers op jaarbasis.

 

 

Print Friendly, PDF & Email