René Muller, de eigenaar van café De Waterklerk, hoopt vanmiddag hom of kuit te krijgen over het voortbestaan van zijn zaak aan de rand van de toekomstwijk Nieuw Kralingen. De projectontwikkelaars ERA Contour en Heijmans gaan in zalencentrum Pro Rege aan de Oudedijk vanmiddag uitleg geven over alle plannen van de nieuwe woonwijk ten noorden van het Kralingse Bos waar achthonderd woningen zullen worden gebouwd.

Voor de komst van de nieuwe wijk moet een aantal bestaande gebouwen wijken, waarvan er enkele (die van de bomenkwekerij) toebehoren aan de gemeente zelf. Maar ook het Wellant college, het Hoogheemraadschap en de Rotterdamse Beton Centrale gaan plat. Niet het nog betrekkelijke jonge Businesswijkje en het bedrijvencomplex van Forest Metals en Lion Metals, die vallen net buiten het plangebied en komen aan de nieuwe Bosdreef te liggen. Het einde van die nieuwe doorgangsweg ligt bij de brug waartegen De Waterklerk leunt. Het café behoort bij het grondgebied van de oude jachthaven, recht tegenover de begraafplaats.

Het is de bedoeling dat de brug verbreed wordt om de doorgang naar de Gordelweg te bevorderen. Het geluk voor De Waterklerk ligt in het feit dat vanwege het bestaan van het Businesswijkje die verbreding aan zijn kant niet mogelijk is.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!