Beleef het Waterfestival op zaterdag 1 september. Stap in de CroosPont, kano of sloep, maak kennis met een boswachter en imker en race mee met de drakenbootrace.
Blijf je liever aan de kade? Beleef het plezier dan vanaf het strand aan de Rotte, waar je op een strandstoel of zitzak met relaxte loungemuziek kunt genieten van een gezonde smoothie.

Drakenbootrace
Volgens de eeuwenoude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Het parcours van de race is 180 meter en duurt ongeveer anderhalve minuut. De kades van de Rotte bieden ruimte aan vele toeschouwers.

Meedoen?
Een team bestaat uit minimaal 14 en maximaal 18 deelnemers. Ervaring of geen ervaring, vriendenteams, businessteams of gelegenheidsteams, iedereen is welkom. Dutch Dragons zorgt voor de boten, de stuurman en een drummer. Heb je zelf een drummer, dan is dat uiteraard geen probleem. Aanmelden kan via derotte.nl/drakenbootrace.

Waterfestival aan de Rotte
Naast de spannende drakenbootraces is er nog veel meer te beleven. De race is onderdeel van het Waterfestival aan de Rotte. Er zijn kano’s en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, sloeproeiclinics, een klimwand en een obstakelparcours. Liever niet het water op en toch genieten? Dat kan op het ‘strand aan de Rotte‘. Strandstoelen, parasols, palmbomen, een DJ die loungemuziek draait. Kennismaken met een boswachter of imker uit het Rottemerengebied is ook een optie. Genoeg te doen voor jong en oud.

Camping Crooswijk en de CroosPont
Wil je er een heel weekend van maken? Dat kan! Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september kun je van alles beleven op Camping Crooswijk, een festival voor en door Crooswijkers en voor de overige Rotterdammers. Op zaterdag 1 september vaart een speciale CroosPont tussen het Waterfestival en het Schuttersveld zodat bezoekers van het ene naar het andere event kunnen varen

Print Friendly, PDF & Email