De vergunningen voor caféterrassen buiten het centrum van Rotterdam moeten in het vervolg per wijk worden bekeken. Dat vindt de nieuwe politieke partij Stadsinitiatief. De eindtijd van het terras kan op een vroeger moment op de avond liggen dan de sluitingstijd van de zaak zelf, bijvoorbeeld 20.00 uur (wijken met veel jonge kinderen), 22.00 uur (wijken met weinig jonge kinderen) of 23.00 uur. Door de eindtijden binnen en buiten te ontkoppelen, wordt het mogelijk in woonwijken méér terrasvergunningen te vertrekken aan horecazaken en verenigingen.

In het centrum van Rotterdam wil Stadsinitiatief niet tornen aan de standaardopeningstijden van terrassen. Die lopen gelijk met de reguliere sluitingstijden. Dus tot maximaal 2.00 uur op vrijdag en zaterdag en tot maximaal 1.00 uur op doordeweekse dagen.

‘’Het bepalen van een voor de wijk passende eindtijd van het terras gebeurt wat ons betreft in overleg tussen gemeente, ondernemer en omwonenden’’, aldus partijleider Jos Verveen, ‘’We willen maatwerk bij het vaststellen van terrastijden in woonwijken zodat er meer terrasvergunningen kunnen worden uitgegeven, maar er tegelijkertijd bij het vaststellen van de sluitingstijd van het terras rekening wordt gehouden met de buurt.’’

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter