Krottenkoningin, Havenstederdirecteur Hedy van den Berk is teruggekomen op haar plan om te starten met het uitponden van (een eerste deel van) Vreewijk. Dit weekend kregen de huurders, die eind november het aanbod van Havensteder hadden gekregen om hun woning te kopen, een brief in de bus over het ‘opschorten’ van de uitponding. Reden: Van den Berk is ‘in afwachting van het adviestraject’.
Wie op kjonker.blogspot.nl wil teruglezen hoe Hedy, zoals ze haar columns op haar eigen website ondertekent, het afgelopen jaar heeft opgetreden, zal het er al snel over eens zijn: het stopzetten van ‘verkoopplan Vreewijk’ is Van den Berks beste daad van 2017 geweest. We hebben er even op moeten wachten, maar toch! Chapeau, Hedy! Knap werk!
Boze tongen beweren nu natuurlijk dat Havensteder alleen maar even pas op de plaats maakt. Nadat er wat inspraak zal zijn geweest, gaat Van den Berk gewoon door met de uitponding aan de Langegeer, Groenezoom en Meiendaal, is het vermoeden. Hopelijk doet zij dat niet.
Het zou sociale huisbazin Hedy enorm sieren om het nieuwe jaar te beginnen met een nieuwjaarstoespraak over het definitief afblazen van het ‘verkoopplan Vreewijk’. Een goed einde van het jaar is er al. Een nog veel sterkere start van 2018 zit eraan te komen…

Over goede voornemens gesproken: het kan ook geen kwaad als de Rotterdamse gemeenteraad een standpunt inneemt over ‘verkoopplan Vreewijk’. Meer transparantie van de kant van de corporatie is nodig. Zijn er meer van dit soort plannen voor uitponding? Bij andere corporaties? Doen die het net zo stiekem als Havensteder? Zijn in het verleden gestarte uitpondingen van complete wijken, zoals bijvoorbeeld het Veemarktterrein in Crooswijk, nog stop te zetten? Je zou er bijna nieuwsgierig naar worden.

Kees

Print Friendly, PDF & Email