Verzwakt Jong Sparta kansloos in Katwijk

8 May 2018, 23:29 uur

door Piet Ocks

Alsof Katwijk al kampioen was geworden, zo uitbundig werd de 2-1 triomf op Jong Sparta bejubeld. Met fakkels en feestvierende supporters op het veld werd een voorschot genomen op de nakende titel, die nog slechts drie punten is verwijderd.

In het inhaalduel, dat enkele weken geleden werd uitgesteld wegens het overlijden van oud-speler Sander Molenaar, zou een zege een grote stap betekenen op weg naar het kampioenschap. De Karwijkers werden daarbij geholpen door de technische staf van Sparta, die topscorer Halil Dervisoglu, Ilias Alhaft en Abdou Harroui wilden sparen voor de wedstrijd van donderdag tegen FC Dordrecht. Vooral het gemis van de handige, doelgerichte Dervisoglu deed zich voelen.

Zijn vervanger Ragnar Ache had hem al na dertien minuten kunnen doen vergeten, toen hij alleen op doelman Ricardo Kieboom afging, maar naast schoot. De Katwijkers kwamen uit een strafschop van Susan op 1-1 na een overtreding van Bradley Martis op de rand van het strafschopgebied. Even later kreeg de slimme Ayoub Boukhari, net als Ache eerder in de wedstrijd, een vrije doorgang kreeg. De behendige schaduwspits faalde niet: 1-1.

Na rust had Yousef El Kachati Jong Sparta nog op voorsprong kunnen zetten, maar doelman Kieboom was paraat. Na 70 minuten nam Katwijk weer de leiding door voormalig Spartaan Kilian Berkhout, die vrij voor doelman Michael Fabrie hem beheerst door de benen passeerde: 2-1. Waarna het feestgedruis kon losbarsten in Katwijk.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Klap, Fonseca (29. Pereira), Luydens, Martis; Bouwense (58. De Winter), Boukhari; Ripmeester, Ache, El Kachati (73. Bouras).