GroenLinkser en oud-wethouder van Rotterdam Rik Grashoff is diep door het stof gegaan bij zijn gedwongen afscheid van de Tweede Kamer. De ”grote fouten” die hij heeft gemaakt bij de liefdesrelatie die hij aanknoopte met partijvoorzitter Marjolein Meijer ”spijten mij heel erg”, aldus Grashoff. Die hebben het vertrouwen van de partij en de fractie geschaad.

”De consequentie kan nu alleen maar zijn dat ik mijn functie neerleg”, schrijft Grashoff in zijn afscheidsbrief, die Kamervoorzitter Khadija Arib in de Kamer voorlas. De zichtbaar aangedane Grashoff vertrekt ”met pijn in het hart, maar ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken”. Het scheidende Kamerlid vindt houvast in ”de constante in dit alles, mijn partner met wie ik al 22 jaar samen ben”.

Meijer en Grashoff bekenden vorige week dat ze sinds april vorig jaar een relatie hebben. Dinsdag bleek dat de relatie al sinds november 2016 aan de gang is. Dat veroorzaakte een vertrouwensbreuk met de partijtop, waarop het tweetal besloot op te stappen.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: ANP