23 October 2018, 00:43 uur

Jong Feyenoord heeft een grote overwinning geboekt op Jong RKC Waalwijk. De ploeg van Peter van den Berg deed goede zaken in Poule B van de Reservecompetitie door de Brabanders op Varkenoord met 4-0 te verslaan. Joël Zwarts (2), Dylan Vente en Jens Toornstra zorgden voor de doelpunten.

De Waalwijkers stonden voor aanvang van het duel op Varkenoord nog op de tweede plaats op de ranglijst met twee punten voorsprong op Jong Feyenoord. Het leek er ook lange tijd niet op dat de thuisploeg opnieuw thuis met ruime cijfers zou winnen, zoals dat al tegen Jong Excelsior (6-0) en Jong VVV/Helmond Sport (5-0) was gebeurd, tot Dylan Vente kort voor rust toesloeg.

Joël Zwarts, die in de 36ste minuut de licht geblesseerde Luis Sinisterra verving, leverde een afgemeten voorzet af en Vente knikte beheerst binnen. Hij zorgde daarmee voor een verdiende 1-0 voorsprong. Die werd na de pauze verder uitgebreid.

Al een kleine tien minuten na rust was Zwarts zelf de afmaker. De buitenspeler schoof de bal in de linkerhoek na een lage voorzet van Jens Toornstra, die even later met wederom een voorzet voor de 3-0 tekende. Hij slingerde de bal vanaf de rechterflank voor het doel, maar de bal draaide met effect binnen in de linkerbovenhoek. Daarmee zorgde hij (onbedoeld) voor het mooiste doelpunt van de middag.

Het slotakkoord was voor Zwarts. Hij tekende in de 84ste minuut voor de 4-0 eindstand, nadat Vente na een kleine zeventig minuten nog een strafschop had gemist. Jong Feyenoord komt door de overwinning op dertien punten uit zes competitieduels, goed voor de (voorlopige) tweede plaats. Het betekende de vierde thuiszege voor het team van Van den Berg, want behalve van Jong Excelsior en Jong VVV/Helmond Sport werd ook van NAC Breda gewonnen (1-0).

Opstelling Jong Feyenoord: Ten Hove; Nieuwkoop, Van Beek, Geertruida (c), Malacia; Wehrmann, Toornstra, Burger (61’ Kökcü); Sinisterra (36’ Zwarts), Vente, El Hankouri