Jagers met name in de Hoeksewaard zetten ganzen in als lokmiddel tijdens de jacht.
Mocht u het zien en een dierenvriend zijn bel onmiddellijk met Animal Rights: 070 444 88 52.

De lokganzen trekken overvliegende soortgenoten aan, die vervolgens worden neergeschoten. Dit blijkt uit beelden die Animal Rights recentelijk in de Hoeksche Waard heeft gemaakt. Campagneleider Jessica Smit is daarover buitengewoon ontzet: “De ganzen worden met een touw vastgezet aan een grondpen, waardoor ze slechts enkele stappen kunnen zetten. Ze mogen alleen naar buiten om te zien hoe hun soortgenoten worden neergeschoten.”

Animal Rights is een petitie gestart voor een algeheel verbod op het gebruik van levende dieren tijdens de jacht.

Op de beelden van Animal Rights is te zien hoe de levende lokganzen proberen te ontsnappen en weg te vliegen. Na afloop van de jachtpartij worden de ganzen in een kleine kooi achter op een terreinwagen geladen, die vervolgens alle kanten opschudt. Jessica Smit: ”Levende dieren worden ingezet als instrument om hun wilde soortgenoten te lokken en te doden. Wij willen dat deze onethische praktijken onmiddellijk stoppen.”

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld aan het verantwoordelijke provinciebestuur over het gebruik van deze zeer dieronvriendelijke jachtmethodes. Volgens Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Zuid-Holland, brengen deze gruwelijke praktijken veel dierenleed met zich mee. De Partij voor de Dieren wil dat dit wordt verboden en vindt dat de provincie op z’n minst onderzoek zou moeten doen naar de gevolgen voor het dierenwelzijn.

 

Levende lokganzen ingezet tijdens de jacht from Animal Rights Nederland & België on Vimeo.

Print Friendly, PDF & Email