Honderd Rotterdamse vluchtelingen krijgen door het project Fix ’n Fiets een fiets aangeboden. Het project is een samenwerking tussen de Rotterdamse Uitdaging, Stichting DC Community Market (DCCM), Sezer, VluchtelingenWerk Rotterdam, Woonbron en Woonstad Rotterdam.

Woonstad Rotterdam doneert de fietsen via stichting de Rotterdamse Uitdaging aan VluchtelingenWerk Rotterdam. Deze fietsen zijn afkomstig uit algemene ruimtes, zoals portieken, waar de fietsen niet thuishoren. De huismeester markeert deze fietsen met een sticker. Na drie maanden worden de fietsen weggehaald en drie maanden opgeslagen. Wanneer de eigenaar zijn fiets niet tijdig ophaalt, krijgt de fiets een tweede leven in het Fix ’n Fiets project. Er zijn al honderd fietsen gedoneerd door Woonbron en Woonstad Rotterdam.

”Geven we gratis fietsen weg? Nee, natuurlijk niet. Het mes snijdt aan twee kanten. DCCM stelt – om onder andere integratie te bevorderen – arbeidsplaatsen beschikbaar, zodat statushouders de fiets daadwerkelijk verdienen. Dit doen ze door minimaal 3 maanden te helpen in de kringloopwinkel, het magazijn of door de fietsen te repareren in de werkplaats. Als beloning hiervoor verdienen zij een opgeknapte fiets. Sezer zorgt daarnaast voor fietslessen, zodat ze veilig op de fiets kunnen springen”, aldus de initiatiefnemers.

Print Friendly, PDF & Email