Er is weer een  socialmediahype ontstaan, met over en weer scheldpartijen en verdachtmakingen, als rechtstreeks gevolg van een vechtpartij op het Stadhuisplein in Rotterdam in de nacht van donderdag op vrijdag tussen politie en publiek.

Directe aanleiding was een routineaanhouding van een 27-jarige man, terwijl zijn iets jongere vriendin toekeek. Toen zij zich ermee wilde bemoeien werd ze door een agente weggeduwd (wat op de beelden ook is te zien) en de vraag is nu of zij zich daarna demonstratief achterover liet vallen of uit balans op haar rug terecht kwam? In elk geval was door haar gegil en de scheldpartij de boot daarna compleet aan en escaleerde de zaak.

Als de vrouw vervolgens weer met hulp opstaat, maar niet de indruk wekt zwaar geblesseerd te zijn, wordt er gevochten en wordt zij geslagen met een wapenstok. Kort daarna wordt ze gearresteerd.

Later bleek dat zij het eerder vechtend aan de stok had gehad met een toiletjuffrouw en ook met een portier van een uitgaansgelegenheid op het Stadhuisplein, die tussen beiden was gekomen. Getuigen ter plekke kozen verdeeld partij tussen de vrouw en de politie, die machtsmisbruik werd verweten, maar aan de hand van de beelden gewoon stevig de zaak probeert te sussen. Het filmpje werd volgens RTV Rijnmond gemaakt  door Ilya Breitner.

De portier heeft officieel aangifte gedaan tegen zowel de man die werd aangehouden als zijn vriendin. Beiden zitten nog vast. Recent leidde een soortgelijk incident op de Coolsingel tot vragen aan de burgemeester door de moslimpartijen Nida en DENK.

Print Friendly, PDF & Email