De werkgroep BIS (Stichting Bewoners Initiatieven Scheepvaarkwartier) heeft uitgerekend vier jaar lang aanhoudend hinder te zullen ondervinden van de bouw van de 215 meter hoge Zalmhaventoren in Rotterdam in de smalle Houtlaan. Los van de geluidshinder vreest zij – gedurende de periode dat de Maastunnel is afgesloten – ook ernstige verkeersopstoppingen op de Westzeedijk ter hoogte van (en ook in) de Van Vollenhovenstraat.

De permanente reductie van de doorstroomcapaciteit van de Van Vollenhovenstraat zal vooral te merken en te zien zijn als auto’s en het bouwvrachtverkeer moeten stoppen bij de nieuwe tramhaltes (lijn 7). De rijbanen zijn daar recentelijk versmald. De inwoners van het Scheepvaartkwartier krijgen niet alleen te maken met de bouw van de Zalmhaventoren, maar ook met de verbouwing van het Van der Vorm-gebouw in de Van Vollenhovenstraat zelf.

De geluids-, verkeers- en parkeerhindernissen, die BIS heeft omschreven en uitgerekend, vormen de laatste speerpunten van hun bezwaren tegen de Omgevingsvergunning voor het bouwen aan de Houtlaan van de grootste toren in de Benelux, aangevuld met nog twee kleine van 70 meter hoog. Het grootste bezwaar ‘de windturbulentie’ is als vrees in augustus – letterlijk en figuurlijk – door de Raad van State weggewuifd.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!