Het actieve Franciscus Vriendenfonds heeft het jaar 2017 afgesloten met een gift van comfort-relaxstoelen aan de Kinderafdeling van het Franciscus Gasthuis. De stoelen zijn bedoeld voor ouders op moment dat zij hun kinderen op schoot moeten houden voor een behandeling of om te troosten. Ook kunnen de stoelen worden gebruikt om borstvoeding in te geven. Mevrouw Lee (foto) mocht gisteren als een van de eerste gebruikmaken van de stoel nu haar dochtertje voor langere tijd is opgenomen in het ziekenhuis.

Het Franciscus Vriendenfonds haalde eerder dit jaar geld op voor de nabehandeling van borstkanker met bestraling door geïmplanteerde zaadjes: van 20 sessies in 4 weken naar 1 behandeling van 1 uur. Een bijdrage van € 4827,00.

Verder helpt het mee aan de bouw van een stress- en pijnvrije behandelkamer speciaal voor kinderen. Met behulp van licht, beeld en geluid kan een kind in deze kamer worden afgeleid van de nare behandeling. Er is al een bijdrage van € 1333,00 gerealiseerd, maar er is € 33.000,00 nodig.

Aan het begin startte het fonds met de inzameling voor een onderzoek om door middel van Virtual Reality, patiënten na een behandeling op de Intensive Care (IC), ‘exposure therapy’ aan te bieden om een betere kwaliteit van leven na te streven met een bijdrage van € 8000,00.

Print Friendly, PDF & Email