Vandaag (vrijdag) is de grote verhuisdag voor het Erasmus MC. Top-operatie wordt het overbrengen van alle patiënten uit de Daniël  den Hoed-kliniek vanaf Zuid. Maar ook de tijdelijke inwoners in de ouwe gebouwen aan de ’s Gravendijkwal zullen vanaf morgen leger en leger raken, want eigenlijk was alleen de afdeling radiologie sinds februari in het nieuwe ziekenhuis operationeel.

Drie weken dicht is geen optie geweest voor de directie, die alles op alles heeft gezet om de patiëntenzorg niet onder de megaverhuizing te laten lijden. Gisteren was een team van honderdvijftig medewerkers in goed zichtbare blauwe polo’s in de nieuwe aankomsthal actief om iedereen de weg te wijzen en te helpen bij de digitalisering.

In het nieuwe ziekenhuis zullen steeds meer behandelingen worden uitgevoerd zonder dat er een overnachting voor nodig is. Zij worden ontvangen in de Centrale Dagbehandeling en als men wil kan er probleemloos gebruik worden gemaakt van de privacy van een patiëntenkamer. Ook kan er op twee centrale locaties bloed geprikt worden.

Alle patiëntenkamers in de kliniek van het nieuwe Erasmus MC zijn eenpersoonskamers. Op die manier vergroot men de privacy en is het nu ook mogelijk om een gesprek met de arts of verpleegkundigen op een eigen kamer te voeren en hoeft er minder verplaatst te worden voor onderzoek. Via een aanwezwige tablet kunnen de patiënten in hun kamer de verlichting, zonwering en temperatuur regelen en hun maaltijdkeuzes aangeven.

Sinds deze week werkt het nieuwe Erasmus MC ook met een digitaal aanmeldsysteem. Dat betekent dat men zich bij aankomst in het ziekenhuis kun aanmelden via een zuil. Patiënten ontvangen een dagticket waarop informatie staat over hun bezoek aan de polikliniek. Bij de aanmeldzuilen is altijd een gastvrouw of –heer aanwezig om iedereen te helpen, dus niet alleen in de aanvangsfase.

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter