Drie mannen en een vrouw zijn vrijgesproken van de ontvoering en gijzeling van een zakenman uit Doornspijk in december 2016. De rechtbank in Zutphen kan niet vaststellen dat deze vier hierbij betrokken zijn geweest. Twee anderen, een 61-jarige man uit Rotterdam en een 51-jarige man uit Breda, zijn wel veroordeeld voor een poging tot afpersing. Zij stuurden het slachtoffer dreigberichten waarin geld en drugs werden geëist.

De Rotterdammer krijgt twee jaar celstraf en de Bredanaar 2,5 jaar, omdat hij ook een wapen in zijn bezit had. Een andere man uit Breda (30) werd vrijgesproken van de poging tot afpersing.

De vrijgesproken verdachten zijn een 37-jarige man uit Tilburg, een 68-jarige man uit Alphen aan de Rijn, een 51-jarige man uit Breda en een 27-jarige vrouw uit Oss.

De ontvoering kreeg veel aandacht omdat werd gefilmd hoe het 53-jarige slachtoffer in Nunspeet was klemgereden en door gemaskerde mannen uit zijn Mercedes werd gehaald. De man werd uren vastgehouden, vastgebonden en mishandeld.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: ANP