Een 62-jarige Rotterdammer ontdekte gisteren bij tuinwerkzaamheden in de Utenhagestraat in de Carnissebuurt een wel heel bijzondere vondst. Bij het verwijderen van een heg kwam hij een vuurwapen tegen. De snel gealarmeerde politie hebben het  vuurwapen in beslag genomen.

Ook elders in Rotterdam Zuid vond een 34-jarige Rotterdammer een wapen. Deze man trof dezelfde dag in een portiek aan de Dickensstraat een geweer aan. Ook dat is bij de politie ingeleverd. De politie onderzoekt in beide vondsten de herkomst van de wapens.

Voor de zomer hebben bewoners en ondernemers in Rotterdam Zuid zich verenigd omdat ze het vuurwapengeweld zat zijn. Ze pikken het niet langer en zijn een online petitie gestart wapensdewijkuit. Ook de politie is aangesloten bij het initiatief en heeft de petitie getekend.

Een woordvoerder; “Ook wij willen een mentaliteitsverandering. Dat iedereen zich uitspreekt tegen vuurwapenbezit. Het is niet normaal om een wapen thuis te hebben. Samen met bewoners en ondernemers willen wij die vuist maken. Dat doen we door onze onderzoeken, aanhoudingen en preventieve acties in samenwerking met de gemeente en het Openbaar Ministerie. Maar ook de bewoners hebben we hierbij nodig. Als zij weet hebben van een wapen, dan kunnen wij deze alleen van straat halen als ze dit bij ons melden.”

Print Friendly, PDF & Email