De VVD in Rotterdam vindt het maar niets dat de Partij van de Arbeid, GroenLinks en het door de islam geïnspireerde Nida vanaf nu Sinterklaas-intochten in Rotterdamse wijken verboden willen zien als daar zwarte Pieten aan te pas komen.

De drie linkse partijen in de Rotterdamse gemeenteraad, waarvan de PvdA en GL deel uit maken van de coalitie met de VVD, herinneren het stadsbestuur eraan dat er een ‘Pietenakkoord’ is (het geleidelijk afbouwen van de zwart gekleurde knecht), en dat het nu tijd wordt om ‘’door te pakken.’’

De brief is ondertekend door de fractieleiders Co Engberts (PvdA), Liesbeth Roest (GroenLinks) en Nourdin al Ouali (Nida). Ze griezelen van de figuur Zwarte Piet.

De VVD niet. Fractieleider Vincent Karremans noemt het ‘’links gedram’’ en is van mening dat de politiek niks te beslissen heeft over een kinderfeest. ‘’Dat maken de mensen zelf uit. Als er wijken zijn die een Sinterklaasintocht willen houden met allemaal Pieten zo zwart als roet: go ahead. Hier gaan we geen politieke discussie van maken. Ik ben er nu klaar mee. We moeten niet in september een kinderfeest al gaan politiseren.”

De VVD gaat dat Pietenakkoord de komende weken nog eens goed tegen het licht houden.

Print Friendly, PDF & Email