De VVD wil dat er vaart gemaakt wordt met de oplevering van de Hoekse Lijn. Fractievoorzitter Jan-Willem Verheij constateert dat het college de bewoners met steeds weer een nieuwe opleveringsdatum langzamerhand in de maling neemt. De nieuwe metrolijn had nu al in gebruik moeten zijn. Ook het vervangend vervoer is ontoereikend. In de spits zijn er onvoldoende plekken in de bus.

Eerder dit jaar liet de wethouder weten dat de metrolijn niet in september 2017 maar in februari 2018 klaar zou zijn. Ook dit blijkt nu niet haalbaar. ‘’Hoe kan dit? En hoe kan het dat poortjes nog niet voldoende getest zijn en dat de Hoekenezen nu nog langer op goed vervoer moeten wachten? Er is een duidelijkere communicatie over de voortgang nodig richting de bewoners en de reizigers’’, vindt Verheij.

De Hoekse Lijn is een dossier dat de liberalen aan hun hart gaat. ‘’We hebben ons ook altijd ingezet voor een ongelijkvloerse kruising. Een ongelijkvloerse variant scoort immers velen malen beter op het gebied van spoorveiligheid, verkeersveiligheid en bereikbaarheid. Straks kruist de metro gelijkvloers de Strandweg. Deze weg ligt in een woonwijk met jonge gezinnen. Dit vinden wij onverstandig’’.
 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!