De oostbaan van de Van Brienenoordbrug bij de oprit oud-IJsselmonde-Feijenoord is tot het gevaarlijkste stuk snelweg van Nederland benoemd. Met 48 ongelukken in het afgelopen jaar voert dit stuk snelweg de lijst aan en de VVD in Rotterdam vindt het nu welletjes met de chaos. Het heeft het college gevraagd welke maatregelen het in petto heeft om de verkeersveiligheid op die locatie te herstellen.

‘’Er zal gekeken moeten worden naar alle factoren die ertoe hebben geleid dat deze oprit tot de blackspot heeft gemaakt. Er is ten eerste een probleem met de invoegstrook, waardoor bestuurders niet voldoende op snelheid zijn om in te kunnen voegen. Ten tweede gebeurt het regelmatig dat er een rood stoplicht wordt genegeerd door bestuurders, waardoor vooral buschauffeurs vol op de rem moeten’’, aldus de liberale raadsleden Dieke van Groningen en Jan-Willem Verheij.

Het spookt naar hun bevindingen verder in IJsselmonde op de Adriaan Volkerlaan en de Kreekhuizenlaan ten gevolge van verscheidene wegversmallingen en het plaatsen van bussluizen zoals op de Koninginneweg en de Grote Hagen, waardoor in hun ogen de verkeersdoorstroming verminderd wordt. ‘’Bij files op de A16 staan niet alleen de snelweg, maar ook de omliggende wegen vast. Met oog op het toekomstige Feyenoord City dient dit probleem aan te worden gepakt voordat de situatie escaleert. Bovendien is een verbetering van de doorstroming noodzakelijk om het bezoekersaantal bij Feyenoord City aan te kunnen. De huidige problematiek op de Groeninx van Zoelenlaan is daar een helder voorbeeld van.’’

Print Friendly, PDF & Email