Bas Kurvers, de bouwwethouder van Rotterdam, heeft van drie politieke partijen het verzoek gekregen om Verenigingen van Eigenaren min of meer te dwingen akkoord te gaan met het vrijgeven van winkels als woningen. Die gewenste transitie zit klem, omdat een aantal VvE’s er geen brood in zien. Het gevolg is niet alleen jarenlange leegstand maar ook verpaupering.

‘’Er is geen zicht op doorbraak’’, schrijven CU-SGP, D66 en PvD aan Kurvers. ‘’En toch hebben geselecteerde architecten laten zien dat van een winkel fantastische woningen te maken zijn. We blijven daarom voorstanders van het project ‘Wonen in Winkels’, dat nu al dik anderhalf jaar vertraagd is. Het kan toch niet zo zijn dat mede-eigenaren van een gebouw de boel op slot zetten en transformatie blokkeren?’’

Voor ‘Wonen in Winkels’ hebben zich destijds 600 geïnteresseerden gemeld. Dat brengt de drie politieke partijen op de vraag of ze op de hoogte zijn gehouden van de vertraging? Of dat ook geldt voor de architecten en waarom er niet inmiddels gestart is met het ombouwen van winkels in panden waar de VvE niet dwars ligt.

Print Friendly, PDF & Email