Voor het eerste Rotterdamse Havenstedentoernooi in het kader van OldStars-walking footbal, dat vrijdag 7 september op het sportcomplex Olympia in Rotterdam Zuid begint , hebben inmiddels 35 verenigingen ingeschreven.

Walking footbal maakt een spectaculaire opmars, niet alleen in Rotterdam maar ook in Den Haag. Sinds de door de gemeente Rotterdam gestimuleerde kick-off in het voorjaar van 2017 bij Excelsior telt de regio tot nu toe acht lopende OldStars-initiatieven. Stichting Feijenoord is er één van en samen met het Nationaal Ouderenfonds de drijvende krachten achter het nieuwe evenement.

Er worden poules gemaakt voor beginners, gevorderden en een Havensteden-poule. De laatste is een verzameling van ingeschreven teams uit andere Havensteden zoals Bremen.

OldStars walking football wordt door de gemeente Rotterdam zeer serieus genomen en heeft een plaats in de sportparagraaf van het opgemaakte coalitieakkoord. Niet in de laatste plaats dankzij de support van de nieuwe 31-jarige sportwethouder Sven de Langen, die zelf ooit dicht tegen een profcontract (bij Willem II) aan zat.

Print Friendly, PDF & Email