‘’Wat een jankerd is die Peksert van Denk’’, twittert het nieuwe Leefbaar-raadslid Ehsan Jami. Daarmee reageert hij op een eerdere tweet van Aydin Peksert, die het ‘bizar en opgepast’ vindt dat het Rotterdamse vervoersbedrijf RET Joost Eersmans van Leefbaar een hart onder de riem steekt bij de onderhandelingen over een nieuwe coalitie in Rotterdam.

‘’Wij wensen wethouder @Eerdmans veel succes bij de collegevorming met als resultaat dat zij door kunnen gaan met het goede werk,’’ schrijft de veiligheidstak van de RET, die de bijdrage van de OV-surveillanten in het openbaar vervoer als onmisbaar omschrijven.

‘’Gaan jullie ook andere partijen succes wensen die OV-surveillanten in het OV willen behouden, zoals bijvoorbeeld @DenkNL?,’’ vroeg het door Nida geroyeerde maar door Denk binnengehaalde ex-raadslid Aydin Peksert zich af op twitter. En dat was tegen het zere been van Jami.

De directie van de RET heeft trouwens inmiddels laten weten de politieke kleur van het bericht te betreuren en slechts het succes van de OV-surveillance te hebben willen benadrukken.

Het nieuwe Leefbaar-raadslid Eshan Jami (Iraans-Nederlands) was elf jaar geleden de oprichter van het Centraal Comité voor ex-moslims. Peksert stond als nummer 5 op de kandidatenlijst van Denk, en haalde de Raad niet.


Eshan Jami

Print Friendly, PDF & Email